Mannen, ik wil gelijkheid

Zolang ik het me kan herinneren wilde ik een IT-girl worden. Mooie kleren waren… hoe zal ik het zeggen.. MOOI. Maar echte IT, dat was voor mij het allermooist en wat je mooi vindt, dat wil je belichamen. “Mama, ik wil natuurkunde studeren”, riep ik daarom plotseling op een donkere winteravond. Ik was vijftien jaar en ik durfde volop te dromen. Niet wetend dat ik later toch een compleet andere passie zou gaan volgen. “Weet je zeker dat je geen geneeskunde wilt studeren? Dat wilde je toch óók?”, vroeg ze met een intense zachtheid in haar stem. Dat was haar allereerste poging om me te overtuigen een opleiding te kiezen die past bij een vrouw. Poging twee kwam drie seconden later: “Wat moet een meisje zoals jij nou in een mannenwereld?”

 

97% van de vrouwen durven niet te dromen

“Wie zegt dat de tech-wereld een mannenwereld is?”, riep ik terug. Maar ze had gelijk. Ik pak er even de cijfers bij, want mannen houden van cijfers is mij aangeleerd. (Vrouwen overigens ook, maar dat doet er nog niet toe, right?) Oke, gaan we: uit een onderzoek dat PWC heeft uitgevoerd, komt naar voren dat maar bij 3% van de vrouwen een tech-gerelateerde-carrière op nummer 1 staat. D-r-i-e. Anders gezegd: 97% van de vrouwen durft niet voor zichzelf te kiezen. Wij vrouwen durven niet te dromen en dat staat zwart op wit, maar niemand voelt zich geroepen hier verandering in te brengen. Schaamtevol, vooral in een wereld waarin iedereen authenticiteit en diversiteit zo hoog in het vaandel heeft staan. Blijkbaar alleen 3% van de vrouwen wordt daarmee doodgegooid. Zonde.

 

Meer vrouwen in de tech is een mindset

Ik heb dan geen natuurkunde gestudeerd, ik kwam uiteindelijk wel in de tech-wereld terecht. Nadat ik in 2015 mezelf officieel mocht voorstellen als communicatiewetenschapper, rolde ik niet veel later de spraakgestuurde tech-wereld in als voice UX Researcher. Niet veel later zat ik met mannen van grote tech-bedrijven aan tafel om ze te overtuigen van de kracht van spraakgestuurde tech zoals Alexa en Google Home. Dat was innovatief destijds. Ik heb het over eind 2017. Ze vonden het niks. Dat maakt mij op dit moment nog steeds onderdeel van een hele kleine groep; de 16% van de vrouwen die vandaag de dag werkzaam is in de IT. De IT-wereld is dus nog steeds een mannenwereld. Dat bleek maar weer op de dag dat het vrouwenquotum werd aangekondigd: vrouwen zouden zo’n dergelijk quotum niet eens nodig moeten hebben om de gender gap te sluiten. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn om vrouwen aan te nemen in de IT. Net zo vanzelfsprekend als het aannemen van mannen. Niet meer, niet minder. Waarom is dat zo moeilijk?

 

Mannen, gun ons die gelijkheid

Invloedrijke mensen met een achterban roepen het allemaal tegenwoordig, alsof ze het van te voren hebben ingestudeerd: “Durf te dromen”. We hebben het allemaal wel eens gehoord of gelezen. Vaak van een man. “Alles waar je je zinnen in zet, kun je bereiken!”

Ik vraag me af welke verhalen we zouden horen van die 84% vrouwen die op dit moment niet in de IT-wereld werkzaam zijn, maar er misschien nog steeds over dromen. Al is het stiekem. Want dromen doe je altijd. Je spreekt ze alleen niet altijd uit.

Laten we dat vanaf vandaag anders aanpakken en alle dromen uit protest uitspreken. Hoe gek ook. Doe mee en laten we samen meer dan 3% worden, zodat HR-bazen niet meer om ons heen kunnen bij het invullen van een tech-vacature. Ook al zouden ze dat willen.

 

Bron: https://www.pwc.co.uk/who-we-are/women-in-technology/time-to-close-the-gender-gap.html

Deze blog is geschreven door Cansu

Ik ben Cansu en ik ben werkzaam als UX researcher bij Knab- met een focus op innovatie. Ik ben gespecialiseerd in spraakgestuurde technologie en maakte o.a. voor de KRO-NCRV de eerste Nederlandse voice-applicatie “chefkok Binnenste Buiten” voor de Google Home. Mijn passie voor technologische veranderingen uit ik in mijn eigen podcast ‘Welcome to 2079’.